Dünyanın en gelişmiş Robot köpeği Volt Teknoloji iş birliği ile Türkiye'de
Toplantının açılış konuşmasını yapan Volt Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sancak, şunları söyledi: “Volt Teknoloji’nin de bağlı olduğu çatı şirketimiz SAYA Grup olarak 2006 yılında kurulduğumuzdaki temel amacımız ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenecek sektörlerde faaliyet gösteren bir grup olmaktı. Bu amaç doğrultusunda girdiğimiz her sektörde pusulamız olan teknoloji ile bugünden geleceği tasarlayan çalışmalar yaptık. Folkart, inşaat alanında ileri teknolojiyle donatılmış projeleriyle ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödüle layık görüldü. Pharmactive, sağlık alanında Avrupa, Kanada, Rusya otoritelerinden “İyi Üretim-GMP Sertifikası”na sahip, yüksek kalite standartlarında ilaç geliştiren ve global firmaların ülkemizdeki üretim üssü oldu. Elektrik motorları alanındaki şirketimiz Volt Elektrik Motorları, ülkemizde kullanılan elektrik enerjisi tüketimini düşürmek ve enerji verimliliğini artırmak adına öncü AR-GE çalışmalara imza attı. Volt Redüktör ise redüktör sektöründe yüksek verimlilik sağlayan ürünlerle petrol, gaz, çelik, gıda, tarım ve daha birçok farklı sektöre teknolojik ve yenilikçi çözümler sundu. Ve 2018 yılında da ‘Teknoloji Geleceği Korur’ mottomuzdan aldığımız ilham ve teknolojiye olan tutkumuzla Volt Teknoloji’nin temellerini attık. Sürekli gelişim ve sürdürülebilirlik için Ar-Ge’yi destekleyen, savunma ve havacılık sanayindeki yenilikçi ürün ve teknolojileri üreterek, geliştirerek ve entegre ederek grubumuzun göz bebeği Volt Teknoloji’nin temellerini atarken amacımız, yerli sanayinin savunma ve havacılık alanındaki üretim gücünü geliştirmeye yönelik öncü çalışmalar yapmak ve bugünden geleceğe iz bırakmaktı. Bu amaç çerçevesinde alanında uzman ekipleriyle ülkemizin yüz akı projelerine imza atan Volt Teknoloji, bugün SAHA EXPO fuarında, yine geleceğin projelerinden birisini sizlerle buluşturacak olmasında gurur duyuyorum. Ghost Robotics ile yaptığımız iş birliğinin ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”
Metin Sancak’ın ardından kürsüye gelen Volt Teknoloji Genel Müdürü Burçin Elbirlik, yapılan iş birliğinin detaylarını aktardı.
Elbirlik, “Volt Teknoloji, 2018 yılında, havacılık, savunma sanayi ve teknoloji alanında dışa bağımlılığı azaltıp; özgün, doğru, güvenilir milli ürünler geliştirerek ulusal ve uluslararası alanda lider bir teknoloji firması olma amacı ile yola çıktı. İlk günden itibaren SAYA Grubu’nun kuruluş amacı olan ‘Sermaye Ötesi Değerler’ şirketimizin de felsefesini oluşturdu. Volt Teknoloji; yüksek teknolojinin tüm gereksinimlerini karşılayabilecek elektrik, elektronik, mekanik tasarımlar, analitik modellemeler ile prototip ve seri üretim kabiliyetlerine sahiptir. Türkiye’de tarafımızdan geliştirilen önemli projelerimizin başında havacılıkta kullanılan jeneratörler ve alternatörler bulunmaktadır. TUSAŞ tarafından geliştirilen ve çalışmaları devam eden birçok projede de önemli bir rol üstlenmiştir. Gökbey Helikopteri, Atak Helikopteri, Hürkuş uçağı, Hürjet uçağının yanı sıra Türkiye’nin beka projelerinin en önemlilerinden biri olan Milli Muharip uçağımızın elektrik güç sistemleri ile kontrol ünitelerinin geliştirme ve seri üretim sorumluluğu da firmamıza verilmiştir. Ülkemizde üretilen diğer stratejik bir ürün ise hassas güdüm kitleridir. Bu kapsamda da ülkemizin önde gelen firmaları ile uyum içinde çalışmalarımız devam ediyor. Aslında savunma teknolojileri, günümüzde sivil alanda kullanılan tüm teknolojilerin temelini oluşturmaktadır. Mesela bugün vazgeçemediğimiz internet, tamamen savunma sanayi için geliştirilmiş, sonra sivilleşmiş bir teknolojidir. Bizim de temel amacımız bu. Bugün tanıtımını yapmak istediğimiz önemli ürün ise robotik bir sistem olup dünya üzerinde teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin yakın takipçisi olan Volt Teknoloji’nin önemli hamlelerinden biridir. Ghost Robotic ürünü olan “Vision 60” robot köpek. Hepinizin yakından takip ettiğine emin olduğum gibi robotlar pek çok alanda insanların yerini alıyor. Hatta daha doğru bir ifadeyle insanlar adına potansiyel riskleri üstleniyor. Ghost Robotics, bu alanda dünyanın en önemli firmalarının başında yer alıyor. Volt Teknoloji olarak artık bu ürünü geliştiren dünyaca ünlü firmanın Türkiye’deki stratejik ortağıyız... Öncelikli amacımız robot köpek üzerinde kullanılan faydalı yükleri geliştirmek. Yani robot köpeğe yeni özellikler, yetenekler eklemek. İş birliğimiz kapsamında zaman içerisinde bu ve benzeri ürünlerin bakım ve teknik sorumluluğunu da almayı amaçlıyoruz. Nihai hedefimiz ise bu ürünü tamamen milli ve yerli imkânlarla üretebilmek” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sahne alan “Ghost Robotics Vision 60” sahip olduğu üstün teknoloji ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Merdiven çıkabilen, her türlü arazide hareket edebilen, suda, karda, buzda yol alabilen “Ghost Robotics Vision 60” askeri ve sivil pek çok alanda görev yapabiliyor. Keşif, arama, kurtarma gibi görevleri üstlenebiliyor.
Ghost Robotics Vision 60’ın sahip olduğu özellikler ise şöyle:
· 0,9 m/s hız ile 2 saat 45 dakika standart yürüyüş
· 1,2 m/s’ye kadar yürüyüş hızı
· Arazi özellikleri ve entegre yüke bağlı olarak 9 kilometre menzil
· 22 saat bekleme süresi (Sensörler, hesaplamalar ve telsiz açık durumda)
· Tamamen elektrikli doğrudan şarj özelliği
· Kolay değiştirilebilen alt montajlara sahip modüler tasarım
· 10 kilogram yük taşıma kapasitesi
· 51 kilogram ağırlık