''3 yaşındaki çocuğun canlı bomba olma iddiası''!

Karamürsel Vapur İskelesi'nde başından geçen bir olayı anlatan vatandaş, iskele çalışanlarından şikayetçi oldu. İddiaya göre birkaç gün önce iskeleye Gölcük yolcusu olarak gittiğini belirten vatandaş, iskelede çalışanlar tarafından kendisine gösterilen muameleden rahatsız olduğunu söyledi. Girişteki X-Ray cihazından 3 yaşındaki çocuğunu geçirmek istemeyen kadın, bunun üzerine çalışanların rahatsız edici tavırları ile karşılaşmış. 

3 YAŞINDA ÇOCUĞU GEÇİRMEK İSTEMEMİŞ

İskeleye girdiğinde içeriye girip beklediğini ve görevlinin saat gelmediği için sesini yükseltip dışarıya çıkardığını söyleyen vatandaş, vapur saati geldiği zaman da girişteki X-Ray cihazından 3 yaşındaki çocuğunu geçirmek istememesi üzerine görevlilerin kendisiyle alay ettiğini dile getirdi. Kadına tepki gösteren çalışanlar, hastanede hiç röntgene girmiyor diyerek alay etmiş.

SENİN AKLIN BU İŞLERE YETMEZ!

Daha sonra başka bir yolcunun poşetlerinin cihazdan geçirilmediğini gören kadın, "Benim çocuğuma çok zorluk çıkardınız" diyerek çalışanlara sitemde bulunmuş. Tepkisinin ardından beklemediği bir karşılık bulan kadına, "Senin aklın bu işlere yetmez, çocuk canlı bomba olabilir" gibi söylemlerde bulunarak çalışanların, kendisiyle birlikte diğer yolculara da saygısızca davrandıklarını belirtti.

KAMERA KAYITLARINA BAKILMALI

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren yolcu, seyahatinde karşılaştığı olumsuz tavırlardan dolayı memnun kalmadığını iletti. Zekasıyla alay edilen ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalan vatandaş ayrıca iskeledeki kamera kayıtlarına bakılmasını ve personellerin tavırlarıyla ilgili yetkililer tarafından gereken uyarılarda bulunulmasını talep ediyor. 

SANKİ RÖNTGENE GİRMİYOR

Gölcük yolcusunun şikayetleri şu şekilde: "Karamürsel vapur iskelesinde 15.07.2024 tarihinde saat 16:00'da Gölcük yolcusuydum. Turnike için kapı kilitliydi, giriş için içeri açıp bekledim. Girmememiz gerektiğini bilmiyordum. Görevli, sesini yükselterek beni dışarı çıkardı. Daha sonra saat gelince gittim, girişteki cihazdan çocuğumu geçirmek istemedim (3 yaşında). Görevliler çok tepki gösterdi. Hastanede hiç röntgene girmiyor diye alaycı konuştular.

UYARILMASINI BEKLİYORUZ

Daha sonra başkasının poşetleri vardı, onları cihazdan geçirmediler. Ben de dedim ki, benim çocuğuma çok zorluk çıkardınız. Çocuğumun canlı bomba olabileceğini söylediler. 'Senin aklın bu işlere yetmez' gibi tabirler kullandılar ve diğer insanları da çeşitli konulardan azarladılar. Kamera kayıtlarına bakılması ve personelin tavrı için uyarılmalarını beklemekteyiz."

Demokrat Kocaeli